2011-03-09

Golden eye med 3-4:an

Ett lag på vardera sida och alla tänkbara stora hinder på planen (som man under spelets gång får flytta på). Lagen skall erövra skatter från motståndarlagets bo och föra dem till det egna utan att bli fångade. Blir man fångad ställer man sig i fängelset, när en annan från samma lag blir fångad blir man fri. Det kan alltså bara vara en i taget i fängelset = låg risk till passivitet. När något lag har alla skatter har det laget vunnit.

Varje lag startar med 20 guldklimpar. Det tar ett tag att erövra det andra lagets skatter samtidigt som man skall behålla sina egna. Detta leder till att det ofta blir en väldigt lång och seg kamp som inte är vunnen förrän man verkligen har plockat allt från motståndaren.

http://www.varsam.se/shop/varsam/images/shop/Ertpasar01.jpgHur gick det? Ett av lagen var stundvis väldigt överlägset - men när det svagare laget insåg att de höll på att förlora tog de till en slugare taktik och kämpade väldigt hårt. Lektionen höll på i en timme och 20 minuter och det blev faktiskt inget vinnande lag. Ungarna ville gärna fortsätta efter lektionens slut och det är det finaste betyg man kan få - att uppgiften var såpass inspirerande att man också vill syssla med den på sin fritid. Vi bestämde att vi leker Golden eye snart igen.

Vad säger kursplanen? Ett av strävansmålen är att eleverna skall "stimuleras till ett bestående intresse för regelbunden fysisk aktivitet".